pátek 17. ledna 2014

Fazuľovo - ovsená pomazánka

Fazuľa sa dá v kuchyni použiť rôznymi spôsobmi. Tradičné sú najmä fazuľové polievky, zmesy k plackám, prívarky, karbanátky...

Jednoducho a nenáročne sa dá pripraviť aj jemná fazuľová pomazánka.

Táto pomazánka spĺňa kritériá chutnej, rýchlej a najmä výživnej večere.

Na prípravu potrebujem:


varená fazuľa - 120 g
ovsené vločky - 2 PL
cesnak - 1 strúčik
mletý bobkový list - štipka
vývar - do 1 dl, na vyladenie konzistencie
sojová omáčka TAMARI - podľa chuti
čierne korenie
soľ

Ovsené vločky zalejem teplou vodou, alebo vývarom (1.5 dl), premiešam a nechám 10 - 15 minút napučať.

Fazuľu zmiešam s cesnakom a rozmixujem. Podľa potreby použijem zeleninový vývar.

Rozmixovanú fazuľu zmiešam s ostatnými ingredienciami aj s ovsenými vločkami, dobre premiešam a dochutím.

Fantázii sa medze nekladú a preto k pomazánke podávam rôznu čerstvú zeleninu, čili papričku či petržlenovú vňať :)

Dobrú chuť :)




Follow by Email