úterý 25. února 2014

Papriková omáčka - večerný špeciál

Voňavá a jemne pikantná.
Ideálna k chrumkavým hriankam, alebo tortila čipsom?

Na prípravu potrebujem:

Zelenina:
červená paprika - 1 ks, nakrájam na menšie kúsky
cibuľa - 2 ks, nakrájam na plátky
cesnak - 2 strúčiky, nakrájam na menšie kúsky
čili paprička - 1 ks, nakrájam na kolieska

Bylinky a korenie:
petržlenová vňať
koriander sušený - 1 KL
škorica celá - 2 cm kúsok
klinček - 1 ks
bazalka sušená - 1 KL
čierne korenie
soľ

Ostatné:
olej zo sušených rajčín - 2 PL
balsamikový ocot - 2 KL
rajčinové pyré - 4 PL
ryžové víno - 2 PL
hnedý cukor - 2 KL

Príprava:
V panvici rozohrejem olej zo sušených rajčín, pridám škoricu, klinček, cibuľu a papriku. Okorením, osolím a opekám pri vyššej teplote 10 minút. Ďalej pridám čili papričku, cesnak, hnedý cukor a ocot. Podlejem troškou vody a pod pokrievkou dusím ďalších 10 minút. Občas premiešam. Primiešam pyré s bazalkou a privediem k varu. Prilejem 0.5 dl ryžového vína a 5 minút povarím. Nakoniec pridám koriander s petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť :)

Follow by Email