čtvrtek 4. září 2014

Fazuľový burger s repou, pečenou zeleninou a dyňovo-rajčinovou omáčkou

Na prípravu potrebujem:

hokaidó
zemiaky
červená repa
paprika
brokolica
rajčiny
olivy
šampiňóny
cibuľa
cesnak
zázvor

petržlenová vňať
oregáno
ligurček
rasca
asafoetida - štipka
čierne korenie
soľ

červená fazuľa
ovsené vločky
ryžová múka
hnedý cukor
tamari
balzamiko
vývar
prepustené maslo

Postup:
Na omáčku v panvici rozohrejem 2 lyžice prepusteného masla. Pridám štipku rasce, cibuľu nakrájanú na menšie kúsky, osolím, pocukrujem, okorením a opekám 2 minúty. Pridám cesnak, balzamikový ocot a tamari. Dobre premiešam, pridám nakrájané rajčiny, horúci vývar alebo vodu a povarím 2 minúty. Nakoniec pridám oregáno.
Vychladnuté rozmixujem spolu s uvarenou hokaidó.

Brokolicu povarím 2 minúty v osolenej vode a následne schladím.

Na opekanú zeleninu rozohrejem v plechu na pečenie prepustené maslo. Pridám nakrájané papriky, osolím, okorením a vložím na 5 minút do rúry vyhriatej na 200°C. Pridám zemiaky, cibuľu, rajčiny a olivy. Dobre premiešam a pečiem až zemiaky začnú hnednúť. Nakoniec primiešam nakrájané šampiňóny.

Na burger v panvici rozohrejem prepustené maslo a pridám rascu. Po chvíľke, pridám štipku asafoetidy, cibuľu nakrájanú na menšie kúsky, soľ, trošku cukru, čierne korenie a 2 minúty opekám. Pridám zázvor nakrájaný na drobno, cesnak, petržlenovú vňať a jednu minútu opekám. Ďalej primiešam postrúhanú červenú repu, podlejem troškou tamari a dusím až repa zmäkne.
Fazuľu zatiaľ rozdrvím na kašu, primiešam k nej oregáno a ligurček.
Podusenú vychladnutú repu primiešam k fazuli, pridám ryžovú múku, ovsené vločky a dobre premiešam. Dochutím soľou, korením a citrónovou šťavoupodľa potreby a nechám zmes aspoň 30 minút odpočívať. Ak je zmes veľmi mokrá, treba ešte pridať vločky.

Vytvarujem burgery a na troške prepusteného masla opečiem z oboch strán.

Servírujem fazuľovo-repový burger s opekanou zeleninou, rajčinovo-dyňovou omáčkou brokolicou.

Dobrú chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat