čtvrtek 25. září 2014

Tapiokové vafle s domácim jahodovým džemom

Nedá mi aby som znovu nepoužil tapioku :)

Na 3 porcie potrebujem:

tapioka - 20 g
jačmenná múka - 5 lyžíc
žaluďová múka - 2 lyžice
pšenová múka - 1 lyžica
stévia - 1/2 lyžičky
kypriaci prášok bez fosfátov - 1 lyžička
soľ - štipka
prepustené maslo - 2 lyžičky + na pečenie
voda podľa potreby
domáci jahodový džem (jahody zvarené s agarom a troškou hnedého cukru)

Príprava:
Namáčanú tapioku povarím v dvojnásobnom množstve vody. Ak je treba vodu počas varenia dolejem. Odstavím a nechám trošku vychladnúť.

V miske zmiešam suché ingrediencie a uvarenú tapioku. Dobre premiešam. Ďalej pridávam vlažnú vodu až docielim požadovanú konzistenciu. Cesto nechám chvíľu odpočívať a následne vypekám vafle :).

Servírujem s domácim jahodovým džemom.

Dobrú chuť :)

Follow by Email