středa 18. února 2015

Fazuľový burger s čapátí plackou, pečenými zemiakmi a cícernéza


Fantastický fazuľovo - zeleninový burger!

Na prípravu potrebujem:

červenú repu
mrkvu
zemiaky
kapustu
cibuľu
červenú cibuľu
cesnak
citrón
mungo klíčky

petržlenová vňať
tymián
rímsky kmín
rascu
adžvajen
fenykel
mletý koriander
mletú papriku
asafoetidu
čierne korenie
soľ

kombu riasy
ovsené vločky
celozrnnú pšeničnú múku
cícer
fazuľu
olivový olej
sojovú omáčku
celozrnnú horčicu
matový olej
prepustené maslo
voda/ vývar
hnedý cukor

Burger:
Na rozohriatej panvičke nechám rozvoňať rímsky kmín a adžvajen, pridám prepustené maslo a štipku asafoetidy. Ďalej pridám nakrájanú cibuľu, soľ, hnedý cukor a čierne korenie. Opekám až cibuľka zmäkne. Pridám nasekané stonky vňate s cesnakom a opekám 1 minútu. Ďalej pridám koriander a papriku. Premiešam a pridám postrúhanú mrkvu a repu. Okorením, trošku osolím a dusím 5 - 7 minút až zeleninka zmäkne. Nakoniec pridám trošku sójovej omáčky, popučené uvarené fazule, pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Keď zmes trošku vychladne, pridám ovsené vločky, dve lyžice olivového oleja a premiešam. Ak zmes je príliš mokrá, pridám ešte vločky prípadne dochutím. Zmes nechám odstáť aspoň 1 hodinu, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvarujem burgry, ktoré neskôr opečiem na troške prepusteného masla.

Placky:
Z celozrnnej múky, masla, vlažnej vody, soli a rozdrveného kmínu pripravím cesto na čapati placky. Základom chutnej placky je dôkladne vypracované a oddýchnuté cesto. Hotové cesto zabalím do fólie a nechám odpočívať aspoň hodinu. Neskôr placky vyváľam a opekám na suchej rozpálenej panvičke z oboch strán. Po upečení placku potriem prepusteným maslom.

Zemiaky povarím s rascou a soľou. Precedené ochutím paprikou, soľou, troškou rasce a premiestnim na rozpálený plech s prepusteným maslom. Opekám do chrumkava.

Kapustu a červenú cibuľu nakrájam na jemno. Dochutím matovým olejom, čiernym korením, rascou a štipkou hnedého cukru.

Cícernéza:
Uvarený cícer rozmixujem s olivovým olejom, cirtrónovou šťavou, troškou vývaru z cícera, kombu riasami (cícer sa varil s kombu) a vňaťou. Dochutím sójovou omáčkou prípadne soľou, čiernym korením a lyžičkou celozrnnej horčice.

Servírujem burger v placke čápátí s cícernézou, kapustou, klíčkamia chrumkavými opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat