středa 18. února 2015

Mexické fazule so zeleninou, zapečenou tortilou, čedarom a čerstvým koriandrom


Zbožňujem fazule :)

Na prípravu potrebujem:

rajčiny
mkvu
zeler
papriku
stopkový zeler
červenú cibuľu
cibuľu
cesnak
jarnú cibuľku
čerstvý zázvor
čili
limetka

čerstvý koriander
petržlenovú vňať
oregáno
kurkumu
udenú papriku
drvený pražený fenykel
mletý koriander
rímsky kmín
asafoetidu
mletú papriku
čierne korenie
soľ

fazuľa
čedar
tortily
prepustené maslo
olivový olej
horúci vývar

Postup:
Mrkvu a zeler povarím 3 minúty v osolenej vode so štipkou rímskeho kmínu. Scedím. Vývar nevyhadzujem!

Stopkový zeler, jarnú cibuľku, papriku, trošku mrkvi, červenú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať a lístky koriandru zmiešam so soľou, korením, opraženým fenyklom a postrúhaným čedarom. Zmes nechám marinovať.

V rozohriatom hrnci nechám rozvoňať kmín, pridám prepustené maslo, asafoetidu a cibuľu. Ocukrím, osolím, okorením a opekám až cibuľka zmäkne. Pridám cesnak, stonky petržlenovej vňate a koriandru, postrúhaný zázvor a opekám dve minúty. Ďalej pridám mletú papriku, udenú papriku, kurkumu, mletý koriander, dobre premiešam a opekám jednu minútu. Pridám nakrájané rajčiny a zeleninu. Premiešam, podlejem vývarom a dusím 5 - 7 minút. Nakoniec pridám uvarenú fazuľu a ešte chvíľku povarím. Odstavím, pridám oregáno, limetkovú šťavu a 1/2 lístkov koriandru.

Tortily naplním zmesou marinovanej zeleniny s čedarom a zapečiem v toustovači.

Servírujem s čerstvými lístkami koriandru a čili papričkou.

Dobrú chuť :)

Follow by Email