středa 18. února 2015

Zapečené zemiaky s udeným tofu a kapustovým šalátom


Na prípravu potrebujem:

zemiaky
jarnú cibuľku
červenú cibuľu
cesnak
bielu kapustu
červenú kapustu
stopkový zeler

petržlenovú vňať
tymián
rascu
bobkový list
mletú papriku
muškátový oriešok
čierne korenie
soľ

udené tofu
ovsené mlieko
prepustené maslo/ olej
jabĺčny ocot
hnedý cukor
lahôdkové droždie
sojovú omáčku

Postup:
Očistené zemiaky nakrájam na kolieska a povarím 5 - 7 minút v osolenej vode s rascou a bobkovým listom. Scedím a nechám vychladnúť.

Nakrájaný stopkový zeler, červenú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, tymián, čierne korenie, mletú papriku, 2 lyžice olivového oleja a štipku hnedého cukru zmiešam v miske. Nechám marinovať 30 minút.

Udené tofu postrúham a opečiem na troške prepusteného masla s rascou. Osolím, okorením a podlejem troškou sójovej omáčky. Nakoniec pridám pretlačený cesnak.

Do ovseného mlieka pretlačím cesnak, pridám petržlenovú vňať, tymián, trošku muškátového oriešku, čierne korenie, soľ a lahôdkové droždie. Dobre premiešam.

Do vymasteného plechu na pečenie vložím postupne zemiaky, marinovanú zeleninu, udené tofu a zalejem 1/3 mlieka. Postup zopakujem v druhej vrstve. Do hornej vrstvy zľahka naskladám rukou pomliaždené zemiaky a posypem udeným tofu. Zalejem zvyškom mlieka a pečiem prikryté alobalom 25 - 30 minút pri teplote 190°C. Dopekám odkryté až zemiaky začnú hnednúť.

Než sa upečú zemiaky, pripravím rýchly kapustový šalát. Kapusty nakrájam na jemno, pridám plátky červenej cibule, čierne korenie, soľ, hnedý cukor, trošku olivového oleja a jabĺčny ocot. Dobre premiešam.

Servírujem zapečené zemiaky zdobené jarnou cibuľkou s farebným kapustovým šalátom.

Dobrú chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat