pondělí 4. května 2015

Pohankové rezance soba s mangoldom a marinovaným tofu

Tradičné japonské rezance soba (pohanka) sa často podávajú studené. Teplé však tiež majú niečo do s(o)eba :)

Na prípravu potrebujem:

mangold
mrkva
pór
červená cibuľa
jarná cibuľka
zázvor
cesnak
limetka

petržlenová vňať
ligurček
čierne horčicové semienka
čili
čierne korenie
soľ

pohankové rezance
tofu
sojová omáčka
ryžové víno
prepražené maslo
zeleninový vývar
hnedý cukor/ jaggery

Príprava:

Nakrájané tofu zmiešam s bylinkami, zohriatym prepraženým maslom a pretlačeným cesnakom.
Nechám hodinku marinovať.
Potom tofu opečiem a preložím na stranu.

Do rovnakej panvice pridám horčicové semienka a nechám rozvoňať. Pridám maslo a vo chvíli keď semienka praskajú, pridám pór, jaggery a soľ. Po dvoch minútach pridám postrúhaný zázvor a opekám ďalšiu minútu. Ďalej pridám mangold, plátky mrkvy, jarnú cibuľku, sójovú omáčku a ryžové víno. Dobre premiešam, pridám opečené tofu a po dvoch minútach odstavím. Nakoniec dochutím limetkovou šťavou.

Rezance povarím v osolenej vode, scedím. V menšom hrnci privediem k varu zmes sójovej omáčky, ryžového vína, červenej cibule a trošku jaggery. Scedené rezance premiešam s touto zmesou.

Servírujem pohankové rezance s tofu, mangoldom a jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť :)

Follow by Email