Noky, halušky, strapačky...
Rovnaký základ a nespočet možných variácií, ako toto jedlo urobiť aj zaujimavým.
Do cesta môžete pridať čokoľvek a aj keď sa môže zdať, že príprava je zdĺhavá, myslím, že pár minút navyše stojí za to...:)
Na prípravu potrebujem:
zemiaky
červenú repu
červenú cibuľu
cesnak
čerstvú bazalku
sušenú bazalku
čierne korenie
soľ
pšeničnú celozrnnú múku
prepustené maslo/ olivový olej
tvrdý syr grana padano alebo pecorino
slnečnicové semienka
hnedý cukor
Postup:
Zemiaky
a červenú repu uvarím v pare do mäkka. Vychladnuté
zemiaky postrúham a cviklu rozmixujem na pyré. Pyré aj zemiaky
zmiešam v jednej miske, ochutím soľou, korením, sušenou
bazalkou. Pridám lyžicu prepusteného masla a postupne pridávam
múku. Cesto vymiesim dôkladne a nechám odpočívať 30 minút. Z
cesta vyrobím valčeky, tie nakrájam na kolieska a vytvarujem noky.
Slnečnicové
semienka opečiem v panvici bez tuku.
V
panvici rozohrejem 4
lyžice oleja, alebo prepusteného masla a pri vyššej teplote
cibuľu.
Okorením, osolím, pridám
hnedý cukor, pretlačený cesnak a opekám 1 – 2 minúty.
Vo
väčšom hrnci privediem k varu osolenú vodu a postupne v
niekoľkých dávkach uvarím noky. Noky by mali byť uvarené, keď
vyplávajú na hladinu... Uvarené opláchnem teplou vodou a pridám
do panvice k cibuľkovej zmesy. Prehrejem a servírujem...
...cviklové
noky s pečenou červenou cibuľkou, čerstvými lístkami bazalky,
slnečnicovými semienkami a strúhaným syrom.
Dobrú
chuť :)
Žádné komentáře:
Okomentovat