středa 24. září 2014

Tapiokový puding s figou, banánom a agáve "čokoládou"

Na 6 porcií potrebujem:

tapioka - 80 g
čerstvý kokos - 2 lyžice
figa - 2 ks
banán - 1 ks
agávový sirup - 2 lyžice
karob - 1 lyžica
hnedý cukor, alebo iné sladidlo (nie med) - podľa chuti
voda - podľa potreby
lístky mäty na ozdobu

Príprava:
Agávový sirup zmiešam s karobom.

Tapioku namáčam na pol hodiny až jednu hodinu v 3 násobnom množstve studenej vody.

Primiešam cukor, jednou nakrájanú figu a čerstvý kokos. Pomaly privediem k varu. Povarím až sú tapiokové guličky priehľadné.

(Je dôležité tapioku povariť do priehľadna, pretože biele guličky majú tendenciu "nasávať" vlhkosť. Mohli by teda spôsobiť zápchu, čo nieje žiadúce :)).

Počas  varenia podlievam horúcou vodou podľa potreby.

Až je tapioka priehľadná, je hotovo. Pridám nakrájaný banán a dobre premiešam. Hustý puding naservírujem do mištičiek, alebo silikónových formičiek a nechám vychladnúť.

Na tanieri ozdobím lístkom mäty, ovocím a prelejem agáve "čokoládou".

Dobrú chuť :)

Follow by Email