středa 25. února 2015

Pšenová kaša s hrozienkami, orechami a medom


Dobrá, bezlepková a výživná kaša z pšena nieje vôbec zlá :)

Na prípravu potrebujem:

pšeno
hrozienka
slnečnicové semienka
mandle
med
badyán celý
škorica mletá
rímsky kmín
hnedý cukor
ríbezľový sirup
citrón

Postup:

Prepláchnuté pšeno namáčam s hrozienkami, kmínom, badyánom, hnedým cukrom a štipkou soli. O 20 minút pridám mletú škoricu, privediem k varu a varím 7-8 minút. Prikryjem utierkou aj prikrývkou a nechám 15 minút odstáť.

Namáčané a ošúpané mandle opečiem do hneda v panvičke pri nižšej teplote bez tuku so štipkou hrubozrnnej morskej soli. Rovnako opečiem aj slnečnicové semienka.

Do kaše primiešam polovicu semienok aj mandlí a dochutím medom prípadne citrónovou šťavou.

Servírujem so zvyškom orieškov, hrozienkami a ríbezľovým sirupom.

Dobrú chuť :)

Follow by Email