středa 25. února 2015
Pšenová kaša s hrozienkami, orechami a medom
Dobrá, bezlepková a výživná kaša z pšena nieje vôbec zlá :)
Na prípravu potrebujem:
pšeno
hrozienka
slnečnicové semienka
mandle
med
badyán celý
škorica mletá
rímsky kmín
hnedý cukor
ríbezľový sirup
citrón
Postup:
Prepláchnuté pšeno namáčam s hrozienkami, kmínom, badyánom, hnedým cukrom a štipkou soli. O 20 minút pridám mletú škoricu, privediem k varu a varím 7-8 minút. Prikryjem utierkou aj prikrývkou a nechám 15 minút odstáť.
Namáčané a ošúpané mandle opečiem do hneda v panvičke pri nižšej teplote bez tuku so štipkou hrubozrnnej morskej soli. Rovnako opečiem aj slnečnicové semienka.
Do kaše primiešam polovicu semienok aj mandlí a dochutím medom prípadne citrónovou šťavou.
Servírujem so zvyškom orieškov, hrozienkami a ríbezľovým sirupom.
Dobrú chuť :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat